štvrtok 16. októbra 2014

Cestoviny s tuniakom, rukolou a kaparami

Ani sme sa nenazdali a máme už polovicu októbra. Ten čas už asi nespomalí a tak dozbieravame poslednú úrodu (teda počula som o októbrových jahodách, ale... práve som sa dozvedela, že koncom mesiaca má snežiť, haha). 
Straší ma to, lebo si neviem predstaviť, čo budem jesť namiesto voňavých paradajok, paprík a inej zeleniny, do ktorej som sa tento rok absolútne zamilovala, ale zrejme hladom nepomrieme, lebo šošovice, kapusty a iných dobrôt je stále dosť až do jari.



Tento recept je našťastie z kategórie celoročne pripraviteľných, keďže suroviny nie sú tak náročné, aj keď patrí skôr medzi letné jedlá. Tak keď sa vám zažiada zaspomínať na dovolenku... tu je recept:




POTREBUJEME:
300g cestovín (penne, alebo iných podobných rúrkovitých)
1 konzerva kvalitného tuniaka v oleji
veľká hrsť rukoly
1PL kapár
2PL olivového oleja
2ČL citrónovej kôry
1-2PL citrónovej šťavy
soľ
čerstvé mleté čierne korenie
hoblinky parmezánu na posypanie


POSTUP:
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odložíme bokom.
Do hrnca po cestovinách dáme tuniaka a vidličkou ho rozdrobíme na menšie kúsky, primiešame uvarené cestoviny, kapary, olivový olej, kôru a šťavu z citróna a nakoniec aj rukolu.
Okoreníme, osolíme, dobre premiešame a odstavíme z ohňa.
Podávame posypané parmezánovými hoblinami.


Dobrú chuť!





Zdroj inšpirácie: Apetit

1 komentár: