streda 26. novembra 2014

Voňavé tekvicové muffiny s čokoládovým srdcom

Tento rok som si naplno vychutnávala tekvicové obdobie. 
Skúsili sme tekvicu pečenú so syrom, v polievke, v rizote, v cheesecaku a nemohli chýbať ani muffiny.
Príprava bola trošku náročnejšia na čas, pretože sa tekvica musela najskôr piecť, aby z nej mohlo byť ďalej použité pyré, ale stálo za to trošku dlhšie čakať na výsledok.
Výsledné muffiny sú príjemným dezertom, alebo raňajkami pre milovníkov sladkého začiatku dňa.


POTREBUJEME:
300g hokkaido tekvice
1 balíček vanilkového cukru
kôra z polovice limetky
štipka mletej škorice + 1ČL do cesta
2-3 rozdrvené klinčeky
250g múky
200g pr. cukru
štipka soli
1/2ČL sódy bikarbóny
2ČL kypriaceho prášku
1 vajíčko
6PL oleja
horká čokoláda


POSTUP:
Vo vyhriatej rúre na 200°C si v alobalovom balíčku upečieme tekvicu (poprepichujeme ju parkrát nožom), posypanú vanilkovým cukrom, limetkovou kôrou, štipkou škorice a klinčekmi v spodnej časti rúry asi 30-35 minút.
Zatiaľ v miske zmiešame múku, cukor, soľ, sódu, škoricu a kypriaci prášok.
Po upečení tekvice dužinu vydlabeme zo šupky a rozpučíme na pyré, ktoré necháme vychladnúť.
Do pyré potom vmiešame vajíčko a olej a primiešame postupne do suchej zmesi.
Cestom plníme papierové košíčky vo forme asi do 1/3, potom prihodíme kocku, alebo aj dve, čokolády a prikryjeme zvyšným cestom.
Pečieme na 180°C asi polhodinu, prípadne dlhšie - odskúšame špáradlom.
Po upečení necháme trošku vychladnúť, aby sme si nepopálili jazyk horúcim čokoládovým srdiečkom... :)


Dobrú chuť!





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára