streda, 12. novembra 2014

Brownies s ríbezľami

Ja viem, že tento koláč je momentálne tak trošku odveci, ale keď si robíte mrazené zásoby ovocnej úrody ako ja, tak ani nie.
Veď prečo si neosviežiť studené dni spomienkami na teplo?


POTREBUJEME:
2 hrnčeky polohrubej múky + na formu
100g nastrúhanej (alebo roztopenej) horkej čokolády
3PL kakaa
1 hrnček mlieka
125g masla + na formu
2 vajíčka - osobitne bielky a žĺtky
1 kypriaci prášok
1 vanilkový lusk
1 hrnček cukru
štipka soli
300g ríbezlí (alebo iného ovocia - maliny by boli fantastickééé!)


POSTUP:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a dreňou z vanilky. 
Potom primiešame roztopené vychladené maslo, mlieko, múku, kakao, čokoládu a kypriaci prášok.
V inej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh a zamiešame ho do cesta.
Cesto nalejeme do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou a posypeme ríbezľami.
Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170°C asi 30-40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a podávame s kopčekom smotany, alebo bez nej.





Zdroj inšpirácie: Gurmet

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára