utorok, 3. marca 2015

Kakaové cupcakes so sladkým čokoládovým srdcom pod bielou čiapočkou

Celý február ubehol ako voda, na blog ani nebol čas, lebo dokola riešime choroby (už nech vykapú všetky tie hnusné bacily, čo nás v tom stále držia s prestávkami už od novembra!) a človek akosi nemá chuť robiť nič navyše a užíva si každú chvíľu, keď nemusí byť zavretý doma s plným nosom. 
No akonáhle sa cítime lepšie, máme chuť okrem iného aj na takéto "babracie" sladkosti. 
Už pred pár týždňami som skúsila prvýkrát urobiť nielen muffiny, ale vyšší level - cupcakes (pre mňa teda čokoľvek, na čo je potrebné použiť zdobiace vrecúško, vyšší level), napriek tomu, že vyzerali akoby ich zdobil náš syn, ale aspoň, že chutili a nevzdala som sa, skúšam to zase (síce vzhľad je rovnaký, ale ja sa časom vymakám, haha).
Síce tento recept prešiel nechcenými a odstupom času aj nepodstatnými  zmenami, ale vo výsledku im to vôbec neuškodilo.
Tak tu sú aj pre Vás...




POTREBUJEME (12ks):
cesto:
90g špaldovej múky
90g hladkej múky
50g holandského kakaa
2ČL prášku do pečiva
100g hnedého cukru
štipka soli
110g zmäknutého masla
2 vajíčka
náplň:
200g čokolády
150ml smotany na šľahanie
30g masla
krém:
250g mascarpone
100g krémového syra
50g práškového cukru



POSTUP:
Kakao si poriadne rozmiešame v menšej miske v 240ml vriacej vody a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si v inej, veľkej mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny a postupne prišľahávame vajíčka, múky zmiešané s práškom do pečiva a soľou a nakoniec prilejeme kakaovú "vodu".
Cestom naplníme košíčky v muffinovej forme a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C.
Náplň pripravíme tak, že smotanu s maslom privedieme do varu a zalejeme tým čokoládu nasekanú na malé kúsky a miešame kým nám nevznikne hladká hmota, ktorú necháme vychladnúť a trochu stuhnúť.
Pripravíme si ešte krém na "čiapočku" a to vymiešaním jednotlivých ingrediencii úplne do hladka.
Upečeným a vychladnutým koláčikom zrežeme opatrne vrchnú časť a lyžičkou vydlabeme časť vnútra, ktoré zároveň naplníme čokoládovou náplňou a prikryjeme zrezanou vrchnou časťou cesta.
Nakoniec bielym krémom vytvoríme čiapočku a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
K horkej čiernej káve sú ideálne...



A ak milujete čokoládu ako ja, budete ich milovať tiež.


p.s.: so zvyškom cesta si nerobte starosti, zmiešajte ho zo zvyšnou náplňou a krémom a mlsajte, kým koláčikom tuhnú "kosti" v chladničke... ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára