piatok, 22. januára 2016

Cestoviny s kelom a klobáskou

Momentálne je obdobie, kedy sa po obchodoch všade gúľajú kelové hlavičky, buď tie malé, ružičkové, alebo krásne veľké kučeravé.
Je to krásna zelenina a nielen, že skvele vyzerá, chutí, ľahko sa pripravuje, ale zároveň je aj veľmi zdravá.
Ja tu mám v súvislosti s kelom cestovinový recept obohatený o údeninu - s chuťou klobásy (či slaniny,alebo údeného mäska) sa kapustové rastliny skvele dopĺňajú.
A aby to nebolo až príliš zimné jedlo, osviežený je cherry paradajkami.


POTREBUJEME:
1/2 strednej hlávky kelu
200 g klobásy (najlepšia je domáca, ale akákoľvek obľúbená spraví skvelú službu)
250 g cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku (ale kľudne aj 3-4)
300 g obľúbených cestovín (špagety, široké rezance a pod.)
orech masla
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
parmezán




POSTUP:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
Kel si očistíme a narežeme na tenké prúžky.
Na masle a približne lyžici oleja si opečieme klobásu.
Potom pridáme na drobné kúsky, alebo na plátky nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.
Pridáme nakrájaný kel a miešame až kým nezavädne.
Nakoniec pridáme nakrájané cherry paradajky a ešte chvíľu dusíme. 
Môžeme aj trochu podliať vodou (skvelá je na to voda z cestovín, ale pozor na soľ, pri dochucovaní, lebo voda z cestovín je slaná a klobása tiež) a dochutíme korením a soľou.
Na záver premiešame s cestovinami, odstavíme a podávame posypané strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára