piatok 31. januára 2014

Fish & chips ...môže byť toto jedlo zdravé? Jasnačka!

Anglická klasika. Vlastne aj u nás dosť obľúbené vyprážané rybie filé s hranolkami - fast food, ktorý nás pekne na dlho omráči a potom nás vďaka tej nevládnosti po tomto jedle oblepí hrejivý tuk na tele. 
Mňam! 
No táto verzia nie. Teda ak si jej nedáte plný pekáč! :)))
A okrem toho, ak použijete ozajstné rybacie filety, tak vidíte, čo za rybu jete a nie len nejaký obdĺžnikovitý útvar čohosi, čo veľakrát okolo rýb len plávalo. 

A na záver podotknem dôležitý fakt - toto chutí 100% lepšie ako klasika.



POTREBUJEME (pre 2 osoby):
500g zemiakov očistených a nakrájaných na hranolky - alebo aspoň podobné útvary
2PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
25g toastového chleba (1-2 plátky)
kôra z 1/2 citróna (radšej biobiobio :) )
1PL petržlenovej vňate
2 filety z rýb s bielym mäskom (treska)
100g cherry paradajok



POSTUP:
Pripravené zemiaky/hranolky si osušíme papierovou utierkou a rozložíme na plech s papierom na pečenie.
Pokvapkáme 1PL oleja, jemne osolíme a trochu okoreníme.
Vložíme do rúry vyhriatej na 210°C a pečieme 40 minút, sem tam premiešame.
Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si ryby a chrumkavú posýpku na ne.
Toastový chlieb rozmixujeme spolu s kôrou, petržlenovou vňaťou a osolíme, okoreníme.
Rybu osolíme, uložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie  a posypeme (hojne) pripravenou posýpkou.
Pokvapkáme 1PL oleja a naokolo prihodíme cherry paradajky.
Vložíme do rúry k zemiakom na posledných 15-20 minút pečenia.


Prajem dobrú chuť!



Zdroj inšpirácie: Apetit 1/2014

10 komentárov:

  1. strašně hezky fotíš, celkově se mi tu moc líbí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ryba musí pekne chrumkať. Niekedy vyskúšam. 1PL oleja stačí? Ja by som dal aj dve.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam, to vyzerá tak výborne, iste by som mala problém nezjesť celý pekáč :).No tak dobre s rodinou by som sa rozdelila, čo už :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Ivka, ono to aj bolo narocne odolat,ale premohla som sa :D

      Odstrániť
  4. Hned jsem dostala chuť na nějakou dobrou rybku :) Krásné fotky!

    OdpovedaťOdstrániť