No keďže dnešnú nádielku som dostala na špeciálnu príležitosť, tak som ich ustrážila a tento dezert som dnes vyrobila z lásky môjmu manželovi k zajtrajším narodeninám. Je to dezert, ktorý zvládne hádam každý a má nekonečné množstvo verzii, no nepoznám človeka, ktorému by nechutil. Úspech kombinácie šťavnatých jahôd a krémového tvarohu je známy snáď od počiatku Zeme.. takže prípravou tohto dezertu máte vopred úspech zaručený! :)
INGREDIENCIE:
400g mäkkého krémového tvarohu
250g jahôd (môže byť aj viac, či menej :))
2 vanilkové cukry
6 lyžíc práškového cukru (opäť môže byť aj viac, či menej, podľa chuti:))
cca 100ml sladkej smotany
cca 50g maslových vanilkových alebo čokoládových sušienok (tmavé urobia pestrosť v pohároch)
POSTUP:
Tvaroh vymiešame s jedným vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a so smotanou pomocou metličky, alebo mixéra, no mne sa viac páči robiť to ručne a myslieť na biceps, ktorý pred príjmom kalórií posilňujem a vidieť vytvárajúcu sa štruktúru krému pri miešaní ma fascinuje.
Krém vložíme na chvíľu do chladničky a zatiaľ nakrájame jahody na malé kúsky podľa vlastnej fantázie, vložíme do misky, zasypeme druhým vanilkovým cukrom a vložíme do chladničky vedľa tvarohového krému. Pustia trochu výbornej sladkej šťavy, ktorú nezlievame.
Na záver prídu na rad sušienky. Hodíme ich do zatvárateľného vrecúška (to ma naučila Nigella Lawson :)) a rozdrobíme ich buď päsťou, alebo kuchynským valčekom na menšie kúsky.
No! Teraz prichádza dôležitá časť - plnenie pohárov! :)
Na spodok dáme vrstvu jahôd a na ňu navrstvíme časť krému, ktorý následne posypeme sušienkami. Takto vrstvy striedame až kým nie sme navrchu a ten odporúčam zakončiť krémom, ktorý ozdobíme kúskami jahôd pre zavŕšenie estetičnosti. :)
Na ukážku ponúkam pár záberov.. viem, nie sú to zábery vhodné na titulku časopisu o varení, ale snáď Vás potešia a inšpirujú.. :)
číslo jeden..
...číslo dva...
...číslo tri.
Dobrú chuť!
P.S.: Pochybujem, že im odoláme do zajtrajšieho narodeninového dňa :)
krásne...mňam!
OdpovedaťOdstrániť:)
OdpovedaťOdstrániť