utorok 30. augusta 2011

Brandymisu.. alebo tiramisu s brandy

Už pár dní som mala veľkú chuť na tiramisu... strašne veľkú, priam neznesiteľnú! A ešte v nedeľu Jamie Oliver varil čokoládové menu a samozrejme tiramisu! Tak som svoju chuť proste musela ukľudniť a nejaké tiramisu zrealizovať :).
Je veľké množstvo receptov, jedla som ho už vo všetkých možných verziách a tá moja tiež nie je originál, takže neviem, či ju vlastne môžem nazývať tiramisu... ale čo už, hlavne že som si urobila radosť!
Ponúkam Vám teda moju domácu - slovenskú - z domácich zásob verziu tiramisu :).

INGREDIENCIE:
1 vanička nízkotučného mäkkého tvarohu
1 kyslá smotana
1 nátierkové maslo,samozrejme bez príchute
100g práškového cukru
1 vanilkový cukor
350ml silnej espresso kávy ( asi 4 veľké kopcovité lyžičky na to množstvo vody)
poldeci brandy
kakao na posypanie
piškóty okrúhle - potrebovala som asi 2/3 balenia (250g)


POSTUP:
Uvaríme si kávu a necháme vychladnúť. Zatiaľ vymiešame tvaroh, smotanu, nátierkové maslo, cukor a vanilkový cukor na hladký krém.
Po vychladnutí do kávy nalejeme brandy. Do kávovej zmesi namáčame piškóty a naukladáme na dno nádoby prvú vrstvu, na ktorú následne natrieme asi tretinu krému. Opäť nasleduje vrstva piškót v kávovej-brandy zmesi a tak striedame jednotlive vrstvy.. takže asi 3 vrstvy piškót a 3 vrstvy krému - ktorý vrstvenie aj ukončuje. Najlepšou bodkou na záver je cez sitko nasypaná vrstva kakaa, ktorá musí byť poctivá, teda aspoň podľa mňa... :)

Tak a tu je brandymisu...
...a ešte raz...
...brandymisu.

2 komentáre:

  1. Tak toto muselo byt skvele!!! Ja mam tiramisu velmi rada, ale zatial ho robil vzdy len moj priatel ;o))) tak nabuduce mu navrhnem vylepsenie s brandy!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skus, a daj mi vediet, ci ti chutilo :)))

    OdpovedaťOdstrániť