piatok, 23. decembra 2011

Cheddarové prehryznutie

Pri všetkých tých sladkostiach, čo nás na stoloch postretnú sa pomedzi poháriky dobrého vínka hodí prehryznúť aj niečo slané s nejakou výraznou príchuťou, či už pikantne korenistou, alebo klasickou škvarkovosťou v pagáčikoch, ale u nás najčastejšie "fičia" syrové slanosti.
Toto slané pečivko má u mňa ešte jedno veľké plus a to, že môj najobľúbenejší syr - cheddar tu má podstatné zastúpenie.  Skvele ho dopĺňa chuť vlašského orieška, ktorý mu okrem chuti dodáva aj nejakú tú estetičnosť... :)
Čiže, pre milovníkov skôr slaného pečivka pri vianočnom posedení ich určite odporúčam! :)))


INGREDIENCIE ( asi 40ks):
220g hladkej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
170g studeného masla, nakrájného na kocky
225g nastrúhaného cheddaru (najlepšie svetlého)
3/4 ČL mletého farebného korenia, alebo mletého ružového korenia
3PL studenej vody
vlašské orechy na ozdobu

POSTUP:
Múku a prášok do pečiva zmiešame a pridáme kocky masla. Snažíme sa vypracovať hrubšiu drobenku, najlepšie to ide v robote.
K drobenke pridáme nastrúhaný syr a korenie a znovu miešame v robote pri vyšších otáčkach. Pridávame po lyžiciach studenú vodu.
Cesto by malo vytvoriť viac-menej guľu - malo by sa proste spojiť.
Z cesta robíme polievkovou lyžicou "lodičky" a trošku ich sploštíme a do stredu každej zapichneme polovicu vlašského orecha.
Jednotlivé kúsky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 12 minút pri 200°C vo vyhriatej rúre.

Zdroj: Apetit

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára