streda 11. júla 2012

Rebarborový chlebík

Kto rád raňajkuje sladko, tak tu je tip na osviežujúci rebarborový chlebík ku kávičke, či čaju...
Je v ňom minimum ingrediencií, až som bola zaskočená čo za divné cesto z toho vzniklo a ako strašne málo ho bolo, ale verte mi, úplne stačilo.
Komu by sa tá konzistencia nepáčila, môže pridať ešte trochu mlieka a nič zlé sa s tým nestane, teda bude nebadane nižšieho vzrastu... ;) 



INGREDIENCIE: 
1 stonka rebarbory, nakrájaná na malé kúsky
100g krupicového cukru
170g hladkej mouky
1 a pol ČL prášku do pečiva
1/2ČL soli
1 vajíčko
2 PL mlieka
4 PL rozpusteného masla + na vymazanie formy
hrsť nasekaných orechov - vlašské, lieskovce... 
práškový cukor na posypanie

POSTUP:
Rebarboru v miske posypeme trochou cukru a necháme aspoň polhodinu stáť. 
Občas premiešame. 
Zvyšok cukru zmiešame s múkou, práškom do pečiva a soľou. Vajce rozšľaháme, prilejeme šťavu z rebarbory, mlieko a maslo. Suchú zmes primiešame k mokrej a nakoniec vmiešame rebarboru a hrsť orechov. Hotové cesto presunieme do maslom vymazanej formy na biskupský chlebík. 
Pečieme asi 1 hodinu na 180°C a upečenosť vyskúšame klasicky - špajdľovo.

 
Upečený chlebík necháme chvíľu chladnúť vo forme a potom vyklopíme, pocukrujeme práškovým cukrom a raňajkujeme... :)

Zdroj: Apetitonline

10 komentárov:

  1. rebarborový, och...krásne Ti vyšiel, a určite tento recept vyskúšame :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja stale pri rebarbore lutujem len to, ze nam nerastie v cervenej verzii, lebo to by bol ovela krajsi a lakavejsi :)))
      skuste ho a napis mi, ci chutil... p.s.: odporucam ho poctivo pocukrovat, lebo chlebik sam o sebe nie je vyrazne sladky ;)

      Odstrániť
  2. zaujimavy receptik Mary! Škoda, že nemáme rebarboru... :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to by ma veru nenapadlo, obdivujem tvoju kreativitu .-) a nie len ze dobry, este by mohl byt aj osviezujuci vdaka kyslastej chuti rebarbory

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nooo....už len tá rebarbora mi chýba, ale tvoj chlebík vyzerá báječne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypada moc zajimave, jen skoda, ze nemame rebarboru :(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. to musela byt dobrotka... mam rada taketo kolaciky...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. dakujem za krasne slova od vsetkych :)))) velmi sa tesim, ze vas kolacik zaujal, odporucam ho skusit :)

    OdpovedaťOdstrániť