nedeľa, 23. decembra 2012

VIANOČNÉ PEČENIE 2012 - Čokoládové dukáty

Príprava týchto dukátikov je úžasne jednoduchá a rýchla a na prvý pohľad sa zdajú až príliš obyčajné, ale ak použijete ozajstné maslo, tak v spojení s kakaom a čokoládovou polevou z toho vznikne tak plná chuť, že zmiznú zo stola veľmi rýchlo.



INGREDIENCIE:
170g masla
75g práškového cukru
100g solamylu
180g hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
2PL kakaa
1 čokoláda na varenie (alebo ešte lepšia bude horká čokoláda a čím viac percent, tým lepšie)
cukrové perličky na ozdobu

POSTUP:
V jednej miske si vyšľaháme maslo s cukrom.
V druhej zmiešame solamyl, múku, prášok do pečiva a kakao.
Suchú zmes prisypeme k sladkému maslu a vypracujeme hladké cesto, ktoré následne rozdelíme na polovicu a z oboch vytvoríme valce s priemerom asi 3-4cm, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 2 hodinky do chladničky odpočívať.
Pred pečením si rúru vyhrejeme na 175°C a jednotlivé valce krájame na kolieska s hrúbkou 1cm.
Kolieska ukladáme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme približne 15 minút.
Po upečení sú dukátiky krehké, tak ich ešte chvíľu necháme vychladnúť a nakoniec ich namáčame v čokoládovej poleve (zvyšnú necháme odkvapkať na mriežke) a posypeme cukrovými perličkami.


zdroj inšpirácie: Gurmet

6 komentárov:

  1. vieš, čo? veľmi sa mi páčia, a určite musia byť superchutné, ale moja malá...tak tá by z nich bola unesená :))) krááásne Vianoce, Marysity, najkrajšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no andrejka, na tie vase kolaciky co s klarkou robite sa ani zdaleka nechytam! normalne som pred par dnami nasla v mraznicke trochu ribezli a prva myslienka padla na teba a ten uzasny receptik, ale este som nemala cas ho realizovat! mnam! :) ale dakujem za krasne slova a pozdravujem tvoju princeznicku :)

      Odstrániť
  2. Vyzerajú úžasne. Želám krásne sviatky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem,Ivanka, aj ja ti prajem krasne Vianocne chvile! :)

      Odstrániť