INGREDIENCIE:
170g masla
75g práškového cukru
100g solamylu
180g hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
2PL kakaa
1 čokoláda na varenie (alebo ešte lepšia bude horká čokoláda a čím viac percent, tým lepšie)
cukrové perličky na ozdobu
POSTUP:
V jednej miske si vyšľaháme maslo s cukrom.
V jednej miske si vyšľaháme maslo s cukrom.
V druhej zmiešame solamyl, múku, prášok do pečiva a kakao.
Suchú zmes prisypeme k sladkému maslu a vypracujeme hladké cesto, ktoré následne rozdelíme na polovicu a z oboch vytvoríme valce s priemerom asi 3-4cm, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 2 hodinky do chladničky odpočívať.
Pred pečením si rúru vyhrejeme na 175°C a jednotlivé valce krájame na kolieska s hrúbkou 1cm.
Kolieska ukladáme na papierom na pečenie vyložený plech a pečieme približne 15 minút.
Po upečení sú dukátiky krehké, tak ich ešte chvíľu necháme vychladnúť a nakoniec ich namáčame v čokoládovej poleve (zvyšnú necháme odkvapkať na mriežke) a posypeme cukrovými perličkami.
zdroj inšpirácie: Gurmet
vieš, čo? veľmi sa mi páčia, a určite musia byť superchutné, ale moja malá...tak tá by z nich bola unesená :))) krááásne Vianoce, Marysity, najkrajšie :)
OdpovedaťOdstrániťno andrejka, na tie vase kolaciky co s klarkou robite sa ani zdaleka nechytam! normalne som pred par dnami nasla v mraznicke trochu ribezli a prva myslienka padla na teba a ten uzasny receptik, ale este som nemala cas ho realizovat! mnam! :) ale dakujem za krasne slova a pozdravujem tvoju princeznicku :)
OdstrániťVyzerajú úžasne. Želám krásne sviatky.
OdpovedaťOdstrániťdakujem,Ivanka, aj ja ti prajem krasne Vianocne chvile! :)
Odstrániťaj tieto sú krásne :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem dakujem :)))
Odstrániť