utorok 19. marca 2013

Hubový Stroganoff

...ešte mi tu ostal jeden starší recept od januára a to hubová verzia tohto asi obyčajne známeho mäsového jedla.
Takže ak máte zásoby sušených húb, ktoré vám zavadzajú, alebo uprednostňujete huby z obchodu - hlivu, šampiňóny a podobne, tak v tomto jedle ich skvele využijete.
Rýchle a veľmi chutné jedlo pre milovníkov voňavých húb.

p.s.(k úvodu): je to upravený recept od Nigelly z jej knihy Život je hostina, takže je to znovu recept, ako všetky od nej, ktorý nemôže sklamať :)


POTREBUJEME:
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4PL olivového oleja
huby - aspoň polkila šampiňónov, alebo iných čerstvých húb, ale perfektne si vystačíte aj s obrovskou hrsťou (aj dvomi) sušených vopred namočených v horúcej vode a následne scedených - trochu vody si môžete nechať na podlievanie
100g masla
4PL bieleho vína
soľ
1PL mletej červenej papriky
mletý muškátový oriešok
kelímok kyslej smotany
nasekaná petržlenová vňať

ryža uvarená vo vode s 2-3 tobolkami kardamónu

POSTUP:
Na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak trochu osmažíme na oleji a potom pridáme maslo.
Huby nasekáme na drobné kusy a  prihodíme ich panvice a dobre premiešame.
Dusíme asi 15 minút (ak je potrebné, podlejeme trochou vody - zo sušených húb, potom osolíme, pridáme víno, papriku a muškátový oriešok a po chvíli prilejeme ešte aj smotanu.
Premiešame a dusíme ešte asi 5 minút a odstavíme.
Podávame s ryžou a posypané hrsťou voňavej petržlenovej vňate.

Dobrú chuť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára