sobota, 11. februára 2017

RAŇAJKY NA VÍKEND: Cviklový hummus

Tentokrát tu mám túto farebnú verziu známej cícerovej nátierky hummus.
Ak cícer milujete a máte radi aj červenú repu - cviklu, tak toto je skvelý spôsob ako ich spojiť a vytvoriť veľmi chutnú nátierku pre celú rodinu.

Je to najlepší hummus, aký som kedy jedla a okrem toho vyzerá fakt krásne. 
Je skvelý aj ako pohostenie na párty, kde bude na stole určite neprehliadnuteľný. 
Skvele sa dopĺňa napríklad so zeleným avokádom, ktoré ho svojou konzistenciou zároveň úžasne zjemní.


CVIKLOVÝ HUMMUS

POTREBUJEME:
150-200 g suchého cíceru - vopred namočeného a potom uvareného 
5 PL olivového oleja
šťava z 1 citróna
1 PL tahini pasty
1-2 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej rímskej rasce
1 malá cvikla - očistená a nakrájaná
soľ a mleté čierne korenie

POSTUP:
Všetky ingrediencie si jednoducho spolu rozmixujeme.
Opatrne s citrónovou šťavou - nie každý má rád až takú kyslosť, takže ju pridávajte postupne.


Výborný je na tomto zdravom chlebíku, ale aj na akomkoľvek inom pečive alebo len so zeleninou.


Želám dobrú chuť a krásne ráno!


...p.s.: vďaka tej úžasnej farbe je to skvelý tip aj na valentínske raňajky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára