utorok, 7. februára 2017

Slaný koláč s pórom a nivou


Na večeru si viacmenej pravidelne pripravujeme nejaký slaný koláč. 
Naposledy sme mali tento pórový, pripomínajúci francúzsky quiche, ktorý je veľmi jednoduchý a ideálny na večeru pre celú rodinu.
Fantastické je, že nemusíte použiť len pór a nivu, ale môžete pridať aj šunku, či slaninku, alebo vymeniť syr za iný obľúbený a určite to nebude krok vedľa.
Hotový je do hodiny, takže ho stíhate kľudne aj dnes a ak vám z neho zostane, chutí výborne aj na studeno - na raňajky.


SLANÝ KOLÁČ S PÓROM A NIVOU







POTREBUJEME:
1 balenie chladeného lístkového cesta
1 veľký pór 
250 ml sladkej smotany
1 nivu
2 vajíčka
soľ
mleté biele korenie







POSTUP:
Cesto si rozvinieme a rozložíme do formy (necháme trochu vyšší okraj).
Popicháme ho vidličkou a rozložíme naň pór nakrájaný na 1cm hrubé kolieska.
V miske si prešľaháme vajíčka so smotanou a ochutíme korením a soľou - opatrnejšie, lebo syr je slaný dosť a nalejeme opatrne na kolieska póru.
Nakoniec rovnomerne posypeme rozdrobenou nivou a vložíme do rúry.
Pečieme pri 200°C asi 25 - 30 minút (prípadne dlhšie - kým nie je okraj a povrch koláča zlatisto-bronzový.
Po upečení necháme trochu vychladnúť a podávame.


Môžete k nemu podávať aj obľúbený listový šalát s jednoduchou zálievkou z olivového oleja, citrónovej šťavy, korenia a soli.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára