je to skvelá, aj keď pochybujem, že zdravšia náhrada... ale tváriť sa môžeme... ;)
POTREBUJEME:
200g hladkej múky (keď chceme zdravšiu verziu, odporúčam špaldovú múku)
140g kr. cukru (alebo hnedého)
100ml bieleho jogurtu
2 vajcia
140g roztopeného masla
1ČL vanilkového extraktu
1ČL sódy bikarbóny
jahodový, alebo malinový džem (toľko lyžičiek, koľko muffiniek vám vyjde)... alebo akýkoľvek máte najradšej, ale mne sa so šiškami spája hlavne jahodový
prípadne práškový cukor zmiešaný s trochou mletej škorice na posypanie - nemusí byť
POSTUP:
Muffinovú formu si vyložíme košíčkami, alebo vymažeme trochou masla a rúru si vyhrejeme na 190°C.
V miske si zmiešame cukor, múku a sódu.
V inej miske zmiešame jogurt, vajcia, vanilku a roztopené maslo (vychladené).
Zmiešame to zľahka dokopy až nám vznikne cesto, ktorým plníme jednotlivé košíčky do polovice, alebo 2/3.
Na túto vrstvu cesta naložíme lyžičku džemu a prikryjeme tenkou vrstvičkou zvyšného cesta.
Pečieme 15-20 minút - posledných 5 minút sledujeme, aby sa nám nepripiekli a upečenosť vnútra nám overí špáradlo.
Po upečení ich necháme ešte 5 minút chladnúť vo forme a potom ich pocukrujeme (ak chceme) a podávame.
...neviem, kam sa stratil džem z niektorých kúskov (a ostala len takáto jahodová dierka), ale práve preto odporúčam taký, ktorý obsahuje veľké kúsky ovocia :)
nevymeníš za bábovku? Muffinky vyzerajú úžasne :-)
OdpovedaťOdstrániťkeby neboli uz davno zjedene,tak nedbam! :))
Odstrániťto vypadá výborně! :) mně by vůbec nevadilo, že se džem vypařil, stejně mám ráda spíš tu chuť, a ne když to z toho teče:D super blog! ♥
OdpovedaťOdstrániťwww.lorietta.cz
dakujem, ja veru milujem ked mi z kolaca nieco vyteka (a najlepsie je, ked je toho v pomere dokonca viac ako cesta) :D
Odstrániť