pondelok 25. februára 2013

Výdatná strukovinová polievka

Po mesiaci som sa znovu odhodlala sadnúť si k nejakému novému príspevku, aby som dobehla resty skôr ako u nás nastanú spomínané veľké zmeny :).
Ostáva mi ešte rovný mesiac, takže to hádam stihnem dobehnúť, kým sa potom aklimatizujem a budem mať znovu čas si k blogu sadnúť... :)

Túto polievku som robila ešte v mrazivom januári, ale je skvelá kedykoľvek, lebo je fakt hustá, sýta a zas si nevyžaduje nejak prehnane veľa času na prípravu a v pohode nahradí počas pracovného týždňa aj druhý chod... nehovoriac o tom, že je aj veľmi zdravá :)


POTREBUJEME:
2PL olivového oleja
1 cibuľu
1 mrkvu
tenký plátok zelerovej buľvy
2 zemiaky
2 strúčiky cesnaku (kľudne aj viac)
feferónka (alebo trochu chilli, ktoré ju rozohreje v chladný deň)
1 konzerva červenej fazule
1 konzerva bielej fazule
( je možné nahradiť ich doma uvarenou fazuľou, ale bude to potrebovať o to viac času, vrátanie namáčania)
1 konzerva cícera (ja som si namočila sušený a uvarila ho osobitne)
strúhaný parmezán podľa chuti 
soľ
čerstvá petržlenová vňať
prípadne čierne mleté korenie

POSTUP:
Zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky, kolieska a podobné tvary, cibuľu a cesnak nadrobno.
V hrnci si rozohrejeme olej a speníme na ňom cibuľu, pridáme zvyšnú zeleninu a zalejeme litrom vriacej vody.
Osolíme, okoreníme, pridáme feferónku/chilli a pomaly varíme asi 10 minút.
Strukoviny (pokiaľ ich máme z plechovky) scedíme a trochu prepláchneme a pridáme do polievky.
Varíme ešte 5 minút.
Keď máme hotovo, jednotlivé porcie posypeme parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme podávať s chlebom, ale kľudne vás táto polievka zasýti aj bez neho. :)


Dobrú chuť!


Zdroj inšpirácie: časopis Gurmet


4 komentáre:

  1. SKvele, dakujem, nejaka jednoducha a syta polievka sa mi hodi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj teraz by som si dala, výborne a lákavo vyzerá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem, som rada, ze sa ti polievocka paci, Yvettka :)

      Odstrániť