štvrtok, 1. decembra 2016

Hokkaido cookies s čokoládou

Ja viem, že už to všade začína voňať Vianocami a von lieta prvý sneh, no mám tu pár (tekvicových) receptov, ktoré by podľa mňa nemali upadnúť do zabudnutia v archíve.

Tekvicu stále v potravinách dostanete (teda aspoň sem tam) a vydrží aj v komore dlhšie ako týždeň (prípadne si pripravte viac pyré, ktoré môžete zamraziť), takže kedykoľvek ju počas zimy vytiahnete, môžete si pripraviť napríklad tieto cookies.
Tekvica dodáva koláčom takú skvelú vláčnosť a hutnosť zároveň, ja som si ju v sladkých receptoch tento rok veľmi obľúbila a tu je jeden z najlepších...







POTREBUJEME:
190 g pyré z uvarenej hokkaido tekvice 
220 g (celozrnnej) špaldovej múky
150 g hnedého cukru
1 vajíčko
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL kypriaceho prášku
1 ČL škorice
100 g nasekanej horkej čokolády
nesolené tekvicové semienka na ozdobu







POSTUP:
Vajíčko vyšľaháme s cukrom a potom zašľaháme aj pyré.
Suché suroviny zmiešame aj s čokoládou a dôkladne zapracujeme do tekutej zmesi.
Na plech s papierom na pečenie ukladáme malé kôpky a posypeme ich tekvicovými semienkami.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 minút (kým začnú chytať farbu).
Po upečení opatrne prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť.


Po upečení ich uskladnite vo vzduchotesnej nádobe... vláčne vydržia aj viac dní.




Zdroj: FOOD

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára