nedeľa 29. júla 2012

Ľahký ryžový šalát

Ryža mi chutí stále viac a viac. Niekedy to tak nebolo a skôr som si vyberala iné prílohy, ale teraz  by som ju jedla aj každý týždeň minimálne raz. Samozrejme hlavne v milovanej krémovo-rizotovej verzii, ale aj táto studená verzia ryžového jedla je veľmi chutná, ľahká a hlavne v lete skvele osvieži.

Nehovorím už o tom, že je hotové raz-dva.


INGREDIENCIE:
250g ryže Basmati, alebo Arborio, alebo aj inej obľúbenej ryže
1 šalátová uhorka
200g kukurice z konzervy, alebo aj čerstvej, či mrazenej
100g tuniaka z konzervy - vo vlastnej šťave, alebo aj v oleji - ale nálev, alebo olej je potrebné poriadne zliať
1 biely jogurt
1PL olivového oleja
mleté biele korenie
soľ

POSTUP:
Ryžu si uvaríme klasicky a po zliatí prebytočnej vody premiešame s olivovým olejom. 
Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si nakrájame uhorku na kocky a v mise premiešame s kukuricou a tuniakom.
Pridáme ryžu, dobre premiešame a nakoniec primiešame ešte jogurt.
Ochutíme korením a soľou a na polhodinku necháme odpočívať v chladničke.
Tak teda už na záver stačí zaželať len dobrú chuť! :)


p.s.: tie paličky sú len na ozdobu, lebo mi to s nimi veľmi nejde napriek niekoľko-početným tréningom... :)

zdroj inšpirácie: Gurmet

4 komentáre:

  1. som na tom uplne rovnako! niekedy som ryzu velmi nemusela, radsej zemiaky, ale posledny rok sa to akosi meni :) kremove rizoto je naj! :)

    OdpovedaťOdstrániť