štvrtok, 22. novembra 2012

Cestoviny s paradajkami, klobáskou a mozzarellou

Pokračujem v ďalšom publikovaní a na rade sú tieto cestoviny - veľmi jednoduché (ako väčšina jedál, ktoré pripravujem, lebo na zložité si veľmi často netrúfam :-D ), rýchle, sýte a vďaka klobáske aj tak trošku "chlapské" jedlo, takže by malo byť úspešné aj u mužskej polovice domácnosti. :)

trochu rozmazaná, ale čo už, sem tam ruky roztrasené mám :)))

INGREDIENCIE (pre 4/možno aj viac/ porcie):
2 konzervy celých paradajok - najlepšie sú lúpané, ale ako vidíte na foto, my naše domáce (ktoré som použila) nechávame so šupkou a mne sa ani za svet nechce sa s tým babrať
5 strúčikov cesnaku
2-3PL olivového oleja
400g cestovín - špirály, kolienka, čo len chcete
1-2 nohy fajnej klobásky - najlepšia je samozrejme domáca :)
1-2 balenia mozzarelly
sušená bazalka
mleté čierne korenie
soľ
(ak chcete, tak aj čerstvá bazalka na ozdobu porcií)


 POSTUP:
Najskôr si predhrejeme rúru na 160°C. Do zapekacej misky dáme paradajky aj so šťavou,  prelisovaný, alebo nadrobno nakrájaný cesnak, olej, čierne korenie, soľ a premiešame.
Vložíme do rúry na 40-45 minút, no v polovici pridáme na malé kúsky pokrájané klobásky.
Zatiaľ si uvaríme cestoviny, ktoré scedíme a po uplynutí 40 minút opatrne primiešame k paradajkovo-klobásovej zmesi, obložíme na plátky nakrájanou mozzarellou a posypeme sušenou bazalkou (mne sa miestami "podarilo" prebazalkovať to, lebo som nešikovná, ale čo už) a dáme zapiecť už len kým sa syr roztopí.
Hotové porcie môžeme ozdobiť ešte lístkami čerstvej bazalky (naša žiaľ akosi odkapala).

 Dobrú chuť!

6 komentárov:

  1. mňam, ďalšie mňam :-). ja som včera robila tvoje zapekané zemiaky so špenátom a polovicu som nechala originál pre seba a na druhú som šupla kúsok nakrájanej údenej šunky pre polovičku :-) keď už som ho naučila jesť takéto veci, snažím sa mu to občas uľahčiť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem, ze som ta znovu oslovila a tesim sa,ze chutilo aj milemu :)))

      Odstrániť
  2. tieto som robila i ja, to nemáš z časopisu "Dobré jedlo"?? :)

    OdpovedaťOdstrániť