Tak a ešte cestovinová verzia hubového jedla.
Rýchle, veľmi chutné a neskutočne hubovo-voňavé cestoviny, lebo tu som už použila "ozajstné" huby z lesa!
Takže pre milovníkov húb ako stvorené :).
INGREDIENCIE (pre 3-4 osoby):
80-100g sušených húb - namočených na 20 minút do 250-300ml horúceho hovädzieho vývaru
2PL masla
1 cibuľa - najlepšie červená
3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky
300-400g cestovín - použila som tagliatelle
125ml, ale kľudne aj celý kelímok kyslej smotany
soľ
mleté čierne korenie
trochu citrónovej šťavy
petržlenová vňať
POSTUP:
Uvaríme si cestoviny tak, ako píšu na obale a po uvarení ich zlejeme.
Zatiaľ si vo väčšej panvici na masle osmahneme cibuľu pokrájanú nadrobno.
Pridáme cesnakové plátky a ešte minútu opekáme, kým pridáme huby aj s vývarom, no a varíme, kým nám z tekutiny neostane asi tretina.
Nakoniec vmiešame kyslú smotanu, prehrejeme a dochutíme citrónom (nie je to nevyhnutné), soľou a čiernym korením.
Ešte veľké finále - vmiešame uvarené cestoviny a podávame posypané čerstvou vňaťou petržlenu.
Dobrú chuť!
Mňam, hned bych ochutnala! Tohle je recept přesně pro mě:-))
OdpovedaťOdstrániťtak ich skus a urcite nebudes lutovat! :)))
Odstrániťnooo vidim že asi vytiahnem vlastnoručne nazbierane huby, čo mám v mrazničke :o) si zlato!
OdpovedaťOdstrániťOoo, dakujem! tesim sa, ze som ta inspirovala, dufam, ze ti bude chutit :)
OdstrániťTěstoviny a houby to je dokonalá kombinace :)))
OdpovedaťOdstrániťto je pravda a vlastne huby su dokonale v akejkolvek forme :)))
Odstrániťaj pre mňa ako stvorené, úžasne to vyzerá :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem, tesim sa, ze zdielame viaceri lasku k hubovym jedlam :)))
Odstrániťmilá Marysity, u mna na blogu ta caka male prekvapenie :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem,Andrejka, veelmi si to vazim :)
OdstrániťJá mám tohle jídlo taky hrozně ráda, dá se to hlavně různě obměňovat, dělám to třeba i ke gnocchi. Jen by mě zajímal důvod toho dlouhého namáčení hub. Já používám také sušené houby a akorát je pár minut podusím a toť vše a jsou normálně dobré :) Nebo ten vývar je nějak výrazně vylepší?
OdpovedaťOdstrániťhttp://zghettablog.blogspot.cz/
no ja som susene pouzit hned neskusila, vacsinou vsade citam, ze na chvilu ich namocit treba,aby nabrali znovu makku konzistenciu, ale dakujem za tip, skusim to aj tvojim sposobom. inac ten vyvar ich chut este trochu zvyrazni :)
Odstrániť