..dobrý nezmysel, aby vám kus šošovice zaručil plnú peňaženku, ale čo už, nech každý verí, čomu chce... ;)))
Ja strukoviny vo všeobecnosti milujem vo všetkých podobách a kľudne by mohli byť súčasťou môjho jedálneho lístka každý týždeň. Patria tiež k tým cenovo výhodnejším ingredienciám a nehovoriac o tom, že so strukovinami sa mi spája vždy plný hrniec jedla, takže negatíva (ak nejaké sú) vôbec neprichádzajú do úvahy.
INGREDIENCIE:
200g červenej fazule namočenej cez noc vo vode
200g údeného mäsa, alebo mäsom prerastenej slaninky nakrájanej na kocky
1 vajce
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
1PL petržlenovej vňate
olej
soľ
citrón
POSTUP:
Fazuľu si uvaríme do mäkka (trvá to dosť dlho na môj vkus - vyše hodiny, ale niekedy sa oplatí vyčkať :) ) a ku koncu osolíme vodu.
Zatiaľ si orestujeme cibuľu na oleji.
Po uvarení ju zlejeme, necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme na menšie kúsky, prípadne na kašu. Zmiešame s cibuľkou, slaninkou, či údeným, petržlenovou vňaťou a rozšľahaným vajíčkom až kým sa nám nevytvorí jednotná zmes z ktorej formujeme fašírky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 15-20 minút do bronzova.
Podávame s citrónom.
Zdroj: časopis Gurmet
Tento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániťano, ale ja som pisala o tych, ktory veria tomu, ze im prinesie tanier sosovice peniaze ;) nie o tom, ze je tradicia jest ju na Novy rok podobne ako kapra na Vianoce ;) snad sme sa pochopili teda ;)
OdpovedaťOdstrániť