Mám rada krémové polievky, ale to som už asi spomínala a teda hrášok spĺňal "zelené" podmienky a hrášková polievka patrí do mojich TOP 5, takže vo výbere bola jednoznačne víťazom :)
Je úplne jednoduchá, rýchla a veľmi chutná aj v studenej verzii... :)
INGREDIENCIE:
400g zeleného (momentálne asi len mrazeného) hrášku
1 cibuľa
2PL masla
1PL olivového oleja
1L vriacej vody
1 kocka zeleninového bujónu
1 bochníček mozzarelly
soľ
POSTUP:
Na masle a oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Keď je už cibuľa taká sklovitá, zalejeme ju asi 1dcl vody a miešame, pričom necháme vodu odpariť.
Následne dolejeme zbytok vody, pridáme bujón a varíme cca 10 minút.
Po uplynutí tejto doby prisypeme hrášok, privedieme do varu a varíme ešte 5 minút.
Po odstavení z ohňa odoberieme pár lyžíc hrášku z polievky, pridáme nasekanú mozzarellu a rozmixujeme do hladka.
Dosolíme podľa chuti.
Dosolíme podľa chuti.
Na záver vrátime hrášok do krému a môžeme podávať. :)
Dobrú chuť!
Jee, perfektni :) V zime (no, vlastne asi i v lete :D ) muzu polevky porad a hned bych si ji dala :)
OdpovedaťOdstrániť