V tejto polievke zohral tiež skvelú úlohu a okrem hrejivého pocitu vyvolal aj skvelý pocit chuťový :)
Je trošku hustejšia a odporúčam ju zjesť ešte za čerstva, lebo čím dlhšie ju skladujete, tým viac vody do seba vsiakne ryža v nej a pomaly sa z nej stáva skôr ryžovo-zeleninová kaša...
INGREDIENCIE:
1 menšia bulva zeleru
1 mrkva
1 petržlen
2 strúčiky cesnaku
1/2 hrnčeka ryže
1PL masla
1a1/2 PL nastrúhaného čerstvého zázvoru
mleté čierne korenie
soľ
POSTUP:
Cibuľu nakrájame nadrobno, koreňovú zeleninu nastrúhame nahrubo a 1 strúčik cesnaku prelisujeme.
Na roztopenom masle osmažíme zeleninu a pridáme strúčik cesnaku.
Restujeme asi 5 minút a potom zalejeme 1,5L vody, osolíme a povaríme 15 minút.
Potom prisypeme ryžu a povaríme ešte kým ryža zmäkne, teda asi 15 minút.
Pred dovarením (asi na posledné 3 minúty) pridáme zázvor a druhý prelisovaný strúčik cesnaku, okoreníme a ak je potrebné tak aj dosolíme.
Hotovo! :)
Zdroj inšpirácie: časopis GURMET
Zdroj inšpirácie: časopis GURMET
ja zbožňujem všetko zázvorové, a ešte zbožňujem ryžu v polievke :))) mňam!
OdpovedaťOdstrániťandrejka, tak tato polievka je pre teba idealna, nie? ;)
OdpovedaťOdstrániťJednoduchá polévka, brzo vyzkouším.
OdpovedaťOdstrániťMartinka, dufam, ze bude chutit:)
OdpovedaťOdstrániť