No z mojej jarnej nádielky je toto pre dnešok posledný príspevok.
Keďže je jar, tak som sa rozhodla začať vo veľkom s pestovaním rôznych buriniek a to aj pre mňa rozkošnej rastlinky - žeruchy.
Najradšej ju mám na maslovom chlebíku, ale chcela som ju posunúť aj trochu ďalej a tento recept mi ponúkol jednoduchú možnosť, ako to skúsiť.
Ako som písala už dávnejšie, tieto špagety patria medzi moje najobľúbenejšie jedlá, ale v kombinácii s žeruchou vzniká zaujímavá, trochu "rastlinnejšia" (neviem to inak pomenovať) chuť tohto jednoducho dokonalého jedla.
Nebudem tu písať klasický postup, lebo aglio olio e
peperoncino si každý môže pripraviť podľa svojich chutí a miery
znesiteľnej pikantnosti. Potrebujete len dosť olivového oleja, na ktorom
chvíľu osmažíte nasekaný cesnak, nejakú tú nasekanú chilli papričku a
na záver primiešate uvarené špagety a nastrúhaný parmezán...
Ale!
V ďalšom kroku neprichádza ešte konzumácia, ale prihodenie poriadnej
hrste umytej žeruchy.
Ešte ľahké premiešanie aaa...
...nech sa páči, až teraz môžete
spoznávať novú, podľa mňa jarnú chuť tohto jedla.
Tak dobrú chuť a krásne slnkom pohladené jarné dni Vám prajem!
Namkyyy zaujímava obmena tejto dobrotky. Ja si často dávam rukolu ale nabuduce vyskúsam so zeruchou ak bude po ruke :)
OdpovedaťOdstrániť:))) tesim sa ze sa ti paci tato verzia a s rukolou skusim nabuduce ja :)
Odstrániť