štvrtok 22. marca 2012

Jarná omeleta s reďkovkami

Nuž, jar je UŽ TU! Hurááá! :)))
A ako ste si mohli všimnúť, prišli s ňou, ako obvykle, aj jarné chute a tie zahŕňajú krásnu farebnú chrumkavú zeleninku a časom ju dobehne aj  šťavnaté, voňavé ovocie... tak sa teším! :)
Ako prvá zvykne zavítať reďkovka, jarná cibuľka, špenát a rôzne iné burinky, takže sa stále častejšie pýtajú na chuť a stávajú sa súčasťou nielen (ne)obyčajného maslového chlebíka, ale aj ďalších jedál.
Aj klasická vaječná omeletka môže byť práve takto jarne ozvláštnená... či osviežená? :)


INGREDIENCIE (na 1 omeletu/pre 1 osobu):
cca 4-5 reďkoviek - ale kľudne viac, či menej, podľa chuti, umytých a nakrájaných na tenké kolieska
2 vajíčka
1-2PL mlieka
1-2PL masla
soľ 
čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu
pečivo - ako prílohu


POSTUP:
Reďkovku si osolíme a necháme chvíľu postáť a zatiaľ si rozšľaháme vajíčka s mliekom v miske.
Na panvici si rozohrejeme maslo a chvíľu na ňom podusíme reďkovku.
Zalejeme vajíčkami a necháme stuhnúť a vytvoriť omeletu.
Podávame ozdobenú petržlenovou vňaťou a s nejakým obľúbeným pečivom napríklad na raňajky. :)


Mňam a dobrú chuť! :)

Zdroj: Dobré jedlo

4 komentáre:

  1. koukám, že máme stejné chutě :-) taky byly u nás včera ředkvičky http://delicious-blog-lucie.blogspot.com/2012/03/budiz-jaro-redkvickova-pomazanka-s.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty tu aké fajnotky dávaš dnes, Mary, mňammmm :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) sa mi uz nejaky ten tyzden,dva skryvali tieto fotky vo fotaku a nechcela som na ne zabudnut a teraz, uz ked startuje sezona tychto jedal naplno,tak mi prislo vhod najst si cas podelit sa o ne :)))

      Odstrániť