utorok 20. septembra 2011

Letné cestoviny IV.

...alebo už letno-jesenné?
Nuž, tieto cestovinky som robila asi pred týždňom aj niečo, čiže počasie bolo celkom letné, len ten vietor nám už fúka jesenný (čomu sa neviem prestať tešiť, lebo leta mám ja osobne na tento rok napriek všetkým sťažnostiam, že ho bolo málo, už viac než dosť).
Moja kuchyňa sa teda svojimi ingredienciami pomaly naozaj dostáva do jesennej chute.
Medzi takéto ingrediencie radím aj tento rok nového účastníka našej záhrady - rozkošný dokonale fialovo zafarbený bambulatý baklažán... aj keď, to je fakt skôr taká letná, až letno-jesenná dobrota.
Jeho chuť je špecifická (vraj oriešková) a myslím si, že nie každý ju vie oceniť, lebo na tú chuť si treba vážne zvyknúť. Podľa môjho jazyka sa dokáže priam dokonale uplatniť v nátierke z baklažánov pečených v pahrebe, to je báseň... ale aj ako spoločník cestovín je úžasný.



INGREDIENCIE:
1 baklažán
1cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 feferónka
8 lyžíc olivového oleja
300g cestovín 
1 balenie cottage cheese bez príchute
soľ


POSTUP:
Baklažán si nakrájame na kolieska,ktoré nakrájame ešte na štvrťky, nasolíme a dáme vypotiť na cedník minimálne na pol hodinu. Zatiaľ si očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame - cibuľu na drobno a cesnak na tenučké plátky. Feferónku očistíme od semienok a nakrájame na tenké pásiky.
V hlbokej panvici si rozohrejeme olej a osmažíme v ňom cibuľu, pridáme baklažán a cesnak, feferónku a pár sekúnd orestujeme na silnejšom plameni.
Plameň stiahneme, osolíme a smažíme ešte 10 minút. Na záver odstavíme, pridáme uvarené cestoviny podľa návodu a cottage cheese, dôkladne premiešame, ak je to potrebné, dosolíme a podávame!





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára