Keďže u môjho muža platí heslo "keď je to bez mäsa, nech sú tam zemiaky", tak myslím, že som požiadavku splnila... :)
Okrem toho ja som zjedla štyri kúsky a mala som dosť, takže toto jedlo z kila zemiakov nasýti celú rodinu.
A čo je na tom najlepšie? Dá sa jesť rukami! :)))
Nie, že by som bola nejaká neporiadna, ale narábať s jedlom, pohodlne rukami, sa mi celkom páči... a ešte viac sa mi páči menšia kopa riadov po zjedení, takže toto jedlo je veľmi praktické.
Upozorniť však musím na dip, ktorý je k nim excelentný! Je ale trošku pikantný a tiež "voňavý", takže toto jedlo odporúčam konzumovať v kruhu najbližších... :)
Proste toto jedlo je rýchle a lacné a sýte a výborné!
INGREDIENCIE:
1kg zemiakov
soľ, mleté čierne korenie
strúhanka
2-3 vajíčka
hladká múka
olej
DIP: 200g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie, soľ
prípadne voňavá bylinka
POSTUP:
1. Najprv si urobíme dip - smotanu, prelisovaný cesnak, korenie, soľ vymiešame a odložíme do chladničky, kým urobíme zemiakové rezne.
2. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na 0,5-1cm hrubé plátky, ktoré chvíľu premývame v studenej vode a osušíme. Následne ich osolíme a okoreníme, obalíme v klasickom trojobale (múka-vajce-strúhanka) a vysmažíme v oleji ako rezne.
Ukladáme ich na papierové utierky, aby sa odsal prebytočný olej.
3. Podávame s dipom, šalátom, alebo ako prílohu k mäsu.
Trochu detailnejšie...
Mňam!
keď je to bez mäsa, nech sú tam zemiaky :-DDDDDDDD zlaty manzel:-DDDDDDD
OdpovedaťOdstrániťnuz, on je velmi masozravy! aaa zemiaky ma tiez strasne rad..takze najlepsie jedlo je masove,alebo zemiakove.. a potom ostatne :D
OdpovedaťOdstrániť:-) aj ja to robievam, a skús k nim aj avokádový dip:-) tiež dobrééé. Naše deti to majú radi
OdpovedaťOdstrániť