štvrtok 22. septembra 2011

Zemiako-rezne

Týmto receptom človek dieru do sveta asi nespraví, ale na pokraji zúfalého hľadania inšpirácie na obed padol veľmi vhod. 
Keďže u môjho muža platí heslo "keď je to bez mäsa, nech sú tam zemiaky", tak myslím, že som požiadavku splnila... :) 
Okrem toho ja som zjedla štyri kúsky a mala som dosť, takže  toto jedlo z kila zemiakov nasýti celú rodinu. 
A čo je na tom najlepšie? Dá sa jesť rukami! :)))
Nie, že by som bola nejaká neporiadna, ale narábať s jedlom, pohodlne rukami, sa mi celkom páči... a ešte viac sa mi páči menšia kopa riadov po zjedení, takže toto jedlo je veľmi praktické.
Upozorniť však musím na dip, ktorý je k nim excelentný! Je ale trošku pikantný a tiež "voňavý", takže toto jedlo odporúčam konzumovať v kruhu najbližších... :)


Proste toto jedlo je rýchle a lacné a sýte a výborné!


INGREDIENCIE:
1kg zemiakov
soľ, mleté čierne korenie
strúhanka
2-3 vajíčka
hladká múka
olej


DIP: 200g kyslej smotany
        2 strúčiky cesnaku
        mleté čierne korenie, soľ
        prípadne voňavá bylinka


POSTUP:
1. Najprv si urobíme dip - smotanu, prelisovaný cesnak, korenie, soľ vymiešame a odložíme do chladničky, kým urobíme zemiakové rezne.
2. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na 0,5-1cm hrubé plátky, ktoré chvíľu premývame v studenej vode a osušíme. Následne ich osolíme a okoreníme, obalíme v klasickom trojobale (múka-vajce-strúhanka) a vysmažíme v oleji ako rezne.
Ukladáme ich na papierové utierky, aby sa odsal prebytočný olej.
3. Podávame s dipom, šalátom, alebo ako prílohu k mäsu.




Trochu detailnejšie...


Mňam!

3 komentáre:

  1. keď je to bez mäsa, nech sú tam zemiaky :-DDDDDDDD zlaty manzel:-DDDDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nuz, on je velmi masozravy! aaa zemiaky ma tiez strasne rad..takze najlepsie jedlo je masove,alebo zemiakove.. a potom ostatne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :-) aj ja to robievam, a skús k nim aj avokádový dip:-) tiež dobrééé. Naše deti to majú radi

    OdpovedaťOdstrániť