sobota, 15. októbra 2011

Ďalšia skvelá treska!

O treske, resp. rybách som už "čo-to" popísala pred mesiacom a keďže sme mali v mrazničke ešte jeden balíček tejto výbornej ryby, tak sme znovu zrealizovali svojim spôsobom podobný recept ako minule, ale s malými obmenami, ktoré priniesli znovu radosť z chuti, ktorá pri tejto verzii vznikla.
A ja sa rada s Vami o túto radosť podelím... :)




INGREDIENCIE (pre 4 osoby):
600g tresky - filetov
2PL masla
1 cibuľa
1 buľva zeleru, taká priemerná veľkosť
šťava z jedného citróna
kôpor
250ml sladkej smotany, kľudne aj na varenie
čerstvé mleté korenie 4 farieb
soľ


POSTUP:
Rúru si rozohrejeme na 180°C. Na panvici si na masle zľahka osmažíme cibuľu nakrájanú na osminy a zeler na tyčinky. Zmes vložíme na dno zapekacej misky a poukladáme na to filety z tresky, ktoré sme si okorenili farebným korením a osolili (- môžeme osoliť  a okoreniť aj trošku výraznejšie). 
Pokvapkáme šťavou z citróna (nemusí to byť šťava z celého, podľa toho ako má kto rád citrónovú kyslosť na rybke), veselo posypeme nasekaným kôprom - ja som mala len sušený, ale čerstvý robí väčšie "divy". :)
Na záver všetko prelejeme smotanovým kúpeľom a dáme na 20 minút odkryté piecť.

Podávame so zemiakovou kašou, ktorú si môžeme aj zapiecť, zemiakovými pusinkami, alebo s pečenými zemiakmi... výber nechám na Vás! :)


Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára