Taktiež môžeme konečne povedať, že prišla vytúžená jeseň a tak naše chuťové poháriky opúšťa pomaly túžba po sviežosti a skôr sa im žiada niečo výdatnejšie, no a táto polievka patrí medzi sýtejšie jedlá, ktoré nás ohrejú v týchto (u nás poriadne) veterných, sem tam upršaných, jesenných dňoch.
INGREDIENCIE (asi pre 4 osoby):
1 buľva zeleru, malá až stredná
3 zemiaky
1 cibuľa
1 koreňový petržlen
3PL olivového oleja
2PL masla
1ČL mletého čierneho korenia
1KL mletej červenej papriky
sušená zelerová vňať
1ČL drvenej rasce
1-2 PL vegety
2 strúčiky cesnaku
POSTUP:
Cibuľu si nakrájame nadrobno a zemiaky, zeler a petržlen na kocky. Zeleninu, okrem zemiakov, osmažíme na oleji, kým sa nám trochu zatiahne. Zalejeme vodou, pridáme koreniny, vegetu, zelerovú vňať, prelisované strúčiky cesnaku a zemiaky. Premiešame, privedieme do varu a varíme ešte asi polhodinku, aby nám zeleninka pekne zmäkla.
Po uvarení polievku rozmixujeme a rozmiešame v nej maslo, aby dostala lahodnejšiu chuť.
Podávame s chlebovými krutónikmi, alebo s čerstvým chlebom.
Tesim sa ze si vyskusala a obohatila aj o svoje ingrediencie, musela byt vyborna, na taketo chladne dni, mnam:-))
OdpovedaťOdstrániťaj bola, páči sa mi, že zeleninové polievky takéhoto typu majú nekonečné možnosti... vlastne okrem klasickej nedeľnej kuracej polievky si ani nespomínam, ktorú som robila 2x rovnakú :)))
OdpovedaťOdstrániť