štvrtok 13. októbra 2011

Pohánková bomba

Sem tam aj mňa postretne chuť na niečo zdravšie, ale len veľmi málokedy. Väčšinou na to príde, keď sa dlhšie zahladím na seba v zrkadle a poviem si, že s tým pohľadom predsa musím niečo robiť. 
Tak to bolo aj v tomto prípade a tak som vyhrabala starú zásobu pohánky a rozhodla som sa urobiť pre seba niečo, čím pohladím svoje zlé svedomie... ;)))
Pohánku mám celkom rada a celkom sa mi páči jej vôňa napriek ohlasom, ktoré počas jej varenia dostávam z obývačky, či si zas varím tú chémiu... 
Pretože podľa môjho muža to vraj vonia za niečím chemickým... no, čo ja viem.
Táto kaša je veľmi bohatá na energiu, preto ju odporúčam konzumovať pred aktívnymi hodinami dňa, napríklad na raňajky a určite budete mať silu na dlhý čas, minimálne do obeda.



INGREDIENCIE (2osoby - ja som si z tohto množstva kvôli mojej nevedomosti urobila 1(GIGANTICKÚÚÚ!) porciu a skoro som praskla, keďže záujem o podelenie sa nebol u manžela prijatý... takže si myslím, že je to porcia pre dvoch):

150g pohánky
250-300ml mlieka
štipka soli
med
škorica
kardamón
maslo



POSTUP:
Pohánku si namočíme do studenej vody asi na 15 minút aby trošku napuchla. Zlejeme ju a do kastrólika, v ktorom ju budeme variť nalejeme mlieko, do ktorého vložíme pohánku, štipku soli a varíme a varíme... až kým sa mlieko takmer úplne nevyvarí a pohánka nezmäkne. 
Trvá to asi 15 minút a máme hotovo!

Už len dosladiť medom a dochutiť škoricou, kardamónom a poctivo pomaslovať...no a spapať! :)))



Možno toto jedlo nevyzerá extrémne lákavo... ale chutíííí! :)

8 komentárov:

  1. pohánku milujem, už som z nej robila aj nákyp, takéto raňajky pre mňa nebudú problém :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ninka,som rada, že som ťa možno inšpirovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hihi, tak ja som na tom podobne s tým, že mi napadá všetko možné na papanie, ale málokedy aj niečo úplne zdravé :D ale totooo, toto by som si dala, a asi si aj dám v blízkej dobe :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. si zlata, konecne nie som sama:)))..ach, len keby som tak skvele vyzerala ako ty (aspon co som na fotkach videla) po takych "nezdravostiach" :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jeeej parada. ja milujem taketo veci! doteraz som si takuto kasu varila len z ovsenych vlociek, ale urcite vyskusam aj s pohankou!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anetka vyskusaj a daj mi vediet, ci ti chutilo,oki? :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. hihi, ďakujem, marysity, ale nie je to také ružové so mnou, si myslím :D ale čo, keď nám chutí :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. hlavne ze varime a papame s radostou a nie z povinnosti ako par zien ktore poznam a maju reci len o tom ako budu z toho tucneee... :)))

    OdpovedaťOdstrániť