Po dlhom niekoľko týždňovom premýšľaní som sa znovu rozhodla pre dve knihy od Nigelly Lawson a to Vianoce s Nigellou, alebo Kitchen, ktorá je ešte iba v angličtine, takže je to trošku risk, ale zase u Nigelly sa riskovať oplatí a nejaké tie anglické food-slovíčka som už pochytila, tak myslím, že na kandidátku na darček si ju môžem kľudne zaradiť... Uvidíme, ktorú pod stromčekom nájdem, ale už sa neviem dočkať! :)))
No, vráťme sa k cestovinovej chvíli...
Znovu som varila len pre seba a rozhodla som sa práve pre recept z Nigellinej Kitchen relácie (recepty sú aj v spomínanej knihe), ktorú som na nete objavila, hoci trošku (teda asi dosť podstatne) obmenený... :)
Pôvodná verzia receptu je tu... ale ruku na srdce, kde na Slovensku dostaneme olej z bielych hľuzoviek a viete si predstaviť tú cenu??!
Tieto cestoviny mi teda skôr začali pripomínať jej recept na cestoviny Carbonara, len chýbala slaninka na bielom víne a štipka muškátového orieška... ;)
INGREDIENCIE (pre jednu osobu):
asi 150g celozrnných (alebo aj obyčajných) špagiet
50ml sladkej smotany
1 vajce
3PL strúhaného cheddaru, alebo parmezánu
1PL olivového oleja
mleté biele korenie
1PL masla
čerstvo mleté korenie štyroch farieb
POSTUP:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale. Pred zliatím si odoberieme asi polovicu šalky vody, v ktorej sa varili a odložíme nabok.Kým varíme cestoviny vymiešame si hladkú omáčku z všetkých ostatných ingrediencií, teda okrem masla.
Hrniec v ktorom sa varili cestoviny po zliatí znovu postavíme na oheň, špagety do neho znovu vrátime, no a pridáme maslo a odloženú vodu. Chvíľu túto vodu v špagetách vyvárame a nakoniec ich zalejeme pripravenou omáčkou a dobre premiešame, kým nám omáčka začne trošku hustnúť a následne odstavíme, aby sa vajíčko veľmi nezrazilo - musí ostať krémová konzistencia.
Podávame posypané čerstvo namletým korením štyroch farieb... a vychutnávame si túto dobrotu! :)
...a takýto chutný pohľad sa vám na tanieri vyskytne, keď sa na porciu pozriete zblízka... :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára