streda, 2. novembra 2011

Palacinky s bryndzovou omáčkou a klobáskou

Viem, že momentálne nie je obdobie ideálnej chute bryndze, ale neďaleko mesta, kde bývajú moji rodičia vyrábajú takú super bryndzu počas celého roka, že je len veľmi ťažké nezjesť ju len tak s chlebíkom.
Bežne, keď vyjdeme z miestneho obchodíka, cestou domov jednu "kocku" zjeme len tak "odštipovaním".
Nejakú tú kocku, čo vydržala cestu domov, som mala ešte zamrazenú a keďže mrazením stráca bryndza tú skvelú chuť, tak som ju musela spotrebovať narýchlo a chcela som vymyslieť niečo, čo sme ešte nemali, pretože posledné dva víkendy sme mali halušky a pirohy - samozrejme s bryndzou :))) .


Palacinky zvykneme doma jedávať len nasladko, vlastne naslano som ich ešte nejedla. 
Nuž, raz to prísť muselo a tak som sa rozhodla spojiť ich s bryndzovým krémom a samozrejme zakápnuť niečím mastnejším, čo sa s bryndzou veľmi dobre kamaráti - klobáskovými kockami, lebo slaninku sme nemali.
Výsledok - viditeľná spokojnosť, ale je to trošku ťažšie jedlo, takže 1-2 palacinky ako porcia úúúplne stačia. :)


INGREDIENCIE:

PALACINKOVÉ CESTO:
500ml mlieka
3 vajcia
250g polohrubej múky
soľ
olej
BRYNDZOVÁ OMÁČKA:
125g bryndze
1 klasický kelímok kyslej smotany
soľ
kôpor
OZDOBA :) :
...klobáska, alebo slaninka nakrájaná na kocky a osmažená do chrumkava

POSTUP:
1. Vymiešame si dohladka palacinkové cesto, necháme ho 20 minút postáť v chladničke a na malom množstve oleja smažíme palacinky.
2. Ingrediencie na bryndzovú omáčku si vymiešame na hladký krém a vložíme na chvíľu do chladničky, aby sa chute spojili.
3. Palacinky podávame s omáčkou a posypeme klobáskou.
4. Dobrú chuť!


2 komentáre:

  1. Toto by urcite ocenil moj muz, klobaska a bryndza je super kombinacia, aj ja by som si pochutila:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. bryndza s klobaskou, resp. slaninkou nikdy nesklamala, mohla by som to jest kazdy tyzden :)))

    OdpovedaťOdstrániť