Bežne, keď vyjdeme z miestneho obchodíka, cestou domov jednu "kocku" zjeme len tak "odštipovaním".
Nejakú tú kocku, čo vydržala cestu domov, som mala ešte zamrazenú a keďže mrazením stráca bryndza tú skvelú chuť, tak som ju musela spotrebovať narýchlo a chcela som vymyslieť niečo, čo sme ešte nemali, pretože posledné dva víkendy sme mali halušky a pirohy - samozrejme s bryndzou :))) .
Palacinky zvykneme doma jedávať len nasladko, vlastne naslano som ich ešte nejedla.
Nuž, raz to prísť muselo a tak som sa rozhodla spojiť ich s bryndzovým krémom a samozrejme zakápnuť niečím mastnejším, čo sa s bryndzou veľmi dobre kamaráti - klobáskovými kockami, lebo slaninku sme nemali.
Výsledok - viditeľná spokojnosť, ale je to trošku ťažšie jedlo, takže 1-2 palacinky ako porcia úúúplne stačia. :)
INGREDIENCIE:
PALACINKOVÉ CESTO:
500ml mlieka
3 vajcia
250g polohrubej múky
soľ
olej
BRYNDZOVÁ OMÁČKA:
125g bryndze
1 klasický kelímok kyslej smotany
soľ
kôpor
OZDOBA :) :
...klobáska, alebo slaninka nakrájaná na kocky a osmažená do chrumkava
POSTUP:
1. Vymiešame si dohladka palacinkové cesto, necháme ho 20 minút postáť v chladničke a na malom množstve oleja smažíme palacinky.
2. Ingrediencie na bryndzovú omáčku si vymiešame na hladký krém a vložíme na chvíľu do chladničky, aby sa chute spojili.
3. Palacinky podávame s omáčkou a posypeme klobáskou.
4. Dobrú chuť!
Toto by urcite ocenil moj muz, klobaska a bryndza je super kombinacia, aj ja by som si pochutila:-))
OdpovedaťOdstrániťbryndza s klobaskou, resp. slaninkou nikdy nesklamala, mohla by som to jest kazdy tyzden :)))
OdpovedaťOdstrániť