nedeľa, 13. novembra 2011

Zázvorovo-kakaový chlebík s hruškami

K tomuto receptu napíšem len toľko, že Nigelline recepty sú tak úžasne tvárnitelné a vždy použiteľné, že si ju proste neviem vynachváliť.


Je to proste recept na jej hruškovo-zázvorové muffiny len ochudobnený o polovicu z množstva všetkých ingrediencií (čiže akoby na 6 muffinov). 2-3PL múky sú nahradené rovnakým množstvom kakaa a zázvoru ostalo pôvodné množstvo. 


Mám k tomu malý dotaz kvôli vlastnej len malej skúsenosti s pečením takýchto chlebíkov, že či by pôvodné množstvo surovín nebolo veľa na klasickú chlebíkovú formu, resp. asi by nebolo, len by bol vyšší (tento mal výšku asi len 4cm) a hlavne ako dlho to potom piecť? 3x dlhšie?!

Piekla som to, v papierom na pečenie vyloženej chlebíkovej forme, asi 2x dlhšie, čiže takých 40 minút, ale skúšajte špajdľou po takých 30 minútach častejšie aby sa to neprepieklo viac než treba.. ;)


Vynechala som len cukrový posyp navrchu, ale to len z osobných "hmotnostných" dôvodov, pre čistejšie svedomie, no určite by mu neuškodil... :))))


Pôvodný - úplný recept nájdete v tomto príspevku. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára