streda, 2. novembra 2011

Horúca čokoláda pre chladné jesenné večery

Posledné dni je vonku prekrásne. Stromy hýria neskutočnými farbami a tá vôňa vo vzduchu je jesenne nenahraditeľná... 
Milujem jeseň.
Súčasťou tohto obdobia je postupné skracovanie dní a keď pozriete von z okna poobede okolo piatej, tak do očí Vám zasvietia už len pouličné lampy a keď nakloníte hlavu, ovanie Vás chladný jesenný vetrík. 
Vtedy sa človeku chce už len zaliezť pod deku, pustiť si dobrú hudbu, alebo film a s hrnčekom niečoho teplého, sladkého a voňavého si vychutnávať chvíle pohody s niekým, kto je pre Vás dôležitý...

Na druhej strane milujem čokoládu, vo všetkých podobách, no a táto je jednou z najpríjemnejších... je síce supersladká a je jej poriadne veľa, ale raz za čas si treba dopriať poriadny čokoládový šok a poctivo si ho vychutnávať. 
Čokoláda je proste dokonalá sladkosť!




INGREDIENCIE:
(pre 2-4 osoby, podľa toho, koľko toho naraz zvládnete, lebo je to naozaj poctivo sladké)

1 tabuľka horkej čokolády (čím vyššie percento, tým čokoládovejší zážitok)
5PL kakaa ( najlepšie holandského)
2PL cukru
1/2 L mlieka (odporúčam plnotučné)

POSTUP:
1. Kakao a cukor rozmiešame v kastróliku asi v 2-3 PL mlieka na hladkú kašičku. 
2. Prilejeme zvyšné mliečko a poriadne premiešame a necháme pomaly zovrieť.
3. Odstavíme z ohňa, pridáme na kocky rozlámanú čokoládu a miešame a miešame a miešame.. až kým sa neroztopí a nevznikne hladký redší  krém.
4. Ihneď servírujeme v pohároch, hrnčekoch, šálkach... a vychutnávame :)

2 komentáre:

  1. mňam, tá je ale krááásne čokoládová :)) ... a ešte pekný úvod receptu, ako vždy ...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem janka,som rada ze sa paci :)

    OdpovedaťOdstrániť