štvrtok 17. novembra 2011

Hráškový tatarák

Toto je jedna skvelá, úžasná, dokonalá vec! 



INGREDIENCIE (6 porcií, ale ja by som to kľudne zjedla sama!): 
50g masla
100g anglickej slaniny
3 strúčiky cesnaku
300g mrazeného hrášku
majoránka
1 citrón
extra panenský olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
bageta

POSTUP:
Na panvici osmažíme v masle slaninkové kocky a vyberieme ich dierovanou lyžicou von. Do výpeku vhodíme na plátky nakrájané 2 strúčiky cesnaku a smažíme ho 2 minúty na miernom ohni. Potom pridáme hrášok a znovu dusíme ešte 2 minúty, po minúte s hráškom pridáme majoránku - podľa chuti, ale nebojte sa, neuškodí.
Hráškovú zmes rozmixujeme len nahrubo, pridáme citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie a nakoniec už len vareškou primiešame slaninkové chrumkavé kocky.
Bagetu nakrájame a zakápneme olivovým olejom. Kúsky bagety opečieme na grile, alebo len na panvici, poškrabeme tretím strúčikom cesnaku... aaaa natrieme POCTIVÚ vrstvu tataráku!

Pekne POMALY si vychutnávame každé sústo... ;)))

Zdroj: časopis Gurmet 6/2011

11 komentárov:

  1. mňááám, ja milujem hráškové veci, toto zaradím k mojim receptom na vyskúšanie. krááásne mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňam, to musí byť dobrota, k tomu pohár vínka ....

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivanka, je to dobrota! ten pohar vinka sme vtedy nemali poruke ale urcite by padol skvele :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeeeeej, toto znie vyborne! Urobim , ale bez tej slaninky pre moju vegetarianku, ked mi pride teraz na Vianoce. Hrasok miluje. Urco to bude pre nu velke prekvapenie. Uz sa tesim.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adrianka, ta slaninka je na tom najvacsia bomba, ale odporucam veru poctivo aspon okorenit ciernym korenim :)

    Andrejka, skus! snad bude chutit :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. práve som si spravila tento božský tatarák. že aké MŇAM! všetkým odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť