Ja som skôr na krémové, preto "číre" robievame len v nedeľu a to väčšinou len klasický kurací vývar.
Táto polievka patrí znovu medzi rýchlovky, ktoré máte do polhoďky na stole.
Jediné, čo ma mrzí, že šošovica v nej stratí svoju červeno-oranžovosť... Ale čo už, hlavné je, že jej to neuberie na chuti! :)
INGREDIENCIE:
zdroj: Apetit
zdroj: Apetit
3PL olivového oleja
1 veľká cibuľa
200g červenej šošovice
1L zeleninového vývaru
3 štipky mletého koriandra
soľ
šťava a kôra z citróna na dochutenie
POSTUP:
Na oleji si speníme cibuľu s koriandrom.
Pridáme premytú šošovicu a premiešame.
Prilejeme vývar a varíme asi 15 minút, kým sa šošovica trochu nerozvarí.
Na záver môžeme, ale nemusíme rozmixovať.
Dochutíme soľou a citrónom.
Môžeme dozdobiť hoblinkami citrónovej kôry.
Dobrú chuť!
a naozaj vôbec nevyzerá červená :O škoda veru, že stratí tu peknú farbu, ale som si istá, že o to lepšie chutí :)
OdpovedaťOdstrániťnaozaj skoda tej farby :( ale chutila skvelo sosovicovo, teda este aj trosku koriandrovo-citronovo :)
Odstrániťooj, teraz by som si dala takú, my máme dnes takú tú číru hovädziu :)
Odstrániťtak to mas iste chutnejsiu, ved hovadzia to je taka "panská" lepsejsia polievocka :)
OdstrániťAhoj, cervenu sosovicu staci len namocit a potom aby len prevrela, resp. sa zohriala, potom nestrati farbu.Zuzana.
OdpovedaťOdstrániťJeej,Zuzka, dakujem za tip! takze neostane za tak kratku chvilu tvrda? dufam ze nie,lebo nabuduce to takto vyskusam :))dakujem velmi pekne :)))
OdpovedaťOdstrániť