piatok, 24. februára 2012

Červeno-šošovicová polievka

Keďže mám nejaké blogové resty a jedál, ktoré nám chutili som nafotila tentokrát akosi viac, tak je tu ďalšia z polievok, ktorú sme mali tento týždeň.
Ja som skôr na krémové, preto "číre" robievame len v nedeľu a to väčšinou len klasický kurací vývar.
Táto polievka patrí znovu medzi rýchlovky, ktoré máte do polhoďky na stole.
Jediné, čo ma mrzí, že šošovica v nej stratí svoju červeno-oranžovosť... Ale čo už, hlavné je, že jej to neuberie na chuti! :)


INGREDIENCIE:
zdroj: Apetit
3PL olivového oleja
1 veľká cibuľa
200g červenej šošovice
1L zeleninového vývaru
3 štipky mletého koriandra
soľ 
šťava a kôra z citróna na dochutenie

POSTUP:
Na oleji si speníme cibuľu s koriandrom. 
Pridáme premytú šošovicu a  premiešame.
Prilejeme vývar a varíme asi 15 minút, kým sa šošovica trochu nerozvarí.
Na záver môžeme, ale nemusíme rozmixovať.
Dochutíme soľou a citrónom.

 Môžeme dozdobiť hoblinkami citrónovej kôry.

Dobrú chuť!

6 komentárov:

  1. a naozaj vôbec nevyzerá červená :O škoda veru, že stratí tu peknú farbu, ale som si istá, že o to lepšie chutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. naozaj skoda tej farby :( ale chutila skvelo sosovicovo, teda este aj trosku koriandrovo-citronovo :)

      Odstrániť
    2. ooj, teraz by som si dala takú, my máme dnes takú tú číru hovädziu :)

      Odstrániť
    3. tak to mas iste chutnejsiu, ved hovadzia to je taka "panská" lepsejsia polievocka :)

      Odstrániť
  2. Ahoj, cervenu sosovicu staci len namocit a potom aby len prevrela, resp. sa zohriala, potom nestrati farbu.Zuzana.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeej,Zuzka, dakujem za tip! takze neostane za tak kratku chvilu tvrda? dufam ze nie,lebo nabuduce to takto vyskusam :))dakujem velmi pekne :)))

    OdpovedaťOdstrániť