streda 1. februára 2012

Farebné "miš-maš" cestoviny

Inšpiráciou na tieto cestoviny bola nedeľná relácia Tajomstvo mojej kuchyne, kde varil tanečník Laci Strike a robil veľmi zvláštne cestoviny - išla tam mrkva, petržlen, avokádo a ešte pár iných surovín... ALE! mrkva, petržlen - koreňový!? - ešte som sa s nimi na cestovinách fakt nestretla a to si myslím, že na cestoviny sa dá nahádzať fakt čokoľvek, ale koreňová zelenina a ešte v takých "veľkých" kúskoch, neviem...
No, nedalo mi to pokoj a keďže som niektoré suroviny doma nemala a mala som iné, ktoré potrebovali byť spotrebované, tak som si vymyslela tento recept.
Podľa mňa je tento recept aj celkom zdravý a ľahký, teda, až na tú kyslú smotanu, ale však čo... :)))


INGREDIENCIE (3-4 osoby):
400g cestovín - penne, farfalle, a podobne... také väčšie
1 pór
1 menšia cibuľa
1 väčšia mrkva
1PL kremžskej horčice
50g masla
100g hydinovej šunky - nemusí byť a je z toho vegetariánska verzia
1 kelímok kyslej smotany
5ks sušených paradajok
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP:
V osolenej vode si uvaríme cestovinu. 
Na masle si osmažíme nadrobno nakrájaný pór, cibuľu a mrkvu  pokrájanú na tenké polkolieska.
Zalejeme to asi 200ml vody a necháme cca 10 minút  podusiť - kým sa voda nevydusí.
Potom pridáme šunku, horčicu a korenie a chvíľu premiešavame.
Pridáme paradajky nakrájané na drobné kúsky, kyslú smotanu a prípadne dosolíme.
Nakoniec vmiešame uvarené, scedené (nie prepláchnuté) cestoviny a premiešame.
Podávame posypané strúhaným syrom.


...a mrkva, či iná koreňová zelenina je v cestovinách fakt skvelá! :)


4 komentáre:

  1. Tak to musim vyzkoušet:-)

    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Muselo to byt dobre, zvlast kdyz tam vidim ty susena rajcata, ty proste miluju :)

    OdpovedaťOdstrániť