štvrtok, 23. februára 2012

Rizoto s hráškom

Tentokrát som robila krémové rizoto (klasické slovenské fakt už ani nerobím, zato krémového sa neviem dojesť) s krásnym zeleným hráškom. 
Okrem iného, toto je ďalší z receptov, ktoré privolávajú jarné pocity... :) 


INGREDIENCIE:
200-250g ryže na rizoto - Arborio a pod.
350g mrazeného, alebo čerstvého hrášku
750ml zeleninového vývaru
70ml suchého bieleho vína
50g masla
50ml olivového oleja
1 menšia nadrobno nasekaná cibuľa
1 strúčik cesnaku nasekaného nadrobno
50g strúhaného parmezánu

POSTUP:
Hrášok zalejeme cca 2dcl horúceho vývaru. 
Cibuľu a cesnak si speníme na oleji a pridáme ryžu.
Opekáme asi 2 minúty, kým spriesvitneje, potom prilejeme víno a miešame kým sa nám úplne vyvarí tekutina.
Pridáme naberačku zbytku vriaceho vývaru a miešame a pridáme ďalšiu a miešame a pridáme ďalšiu a miešame... a tak dokola asi 15 minút, kým  sa ryža neuvarí tak "al dente" a na záver pridáme hrášok aj so zbytkom vývaru a ešte ho pri miešaní vyvaríme do krémova.
Odstavíme a pridáme maslo, ktoré necháme rozpustiť. 
Na úplný záver primiešame parmezán a ihneď podávame.


Dobrú chuť!

2 komentáre:

  1. Mnaaaaaaaaam, tak toto mozem a veeeeeelmi. Naozaj vyborna vecicka. Ja vino nedavam, ale nabuduce vyskusam aj vinecko:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianka, si moj clovek, ja dokonca zacinam byt na rizote zavisla, milujem tu kremovost! a vinko skus, prave ono doda ryzi fantasticku chut :)

    OdpovedaťOdstrániť