Už dlho som sem nepridala žiaden muffinový recept a tak som sa rozhodla napraviť to...
Banánovými muffinkami s čokoládou!
Banán a čokoláda sú dokonalí parťáci a keď sa spoja v dezerte, tak nemôžu sklamať.
Tentokrát tu mám recept na zdravšie muffinky, ktoré si môžete dopriať bez výčitiek, keď máte chuť na sladké.
Tento recept mám v archíve už dlho a vzhľadom na to, že už pár dní rozmýšľam, že upečiem znovu nejaké muffiny, tak som sa rozhodla ho hodiť sem na blog a možno si vyberiem práve tieto.
ZDRAVÉ BANÁNOVÉ MUFFINY S ČOKOLÁDOU
Ak máte doma prezreté banány a neviete čo s nimi, skvelú službu urobia práve v koláčoch - perfektne nahradia dokonca vajíčka.
Tieto muffiny sú teda ideálne, keď máte problém s konzumáciu vajec (alergie a podobne...), pretože v nich žiadne nenájdete.
Taktiež môžete med nahradiť javorovým sirupom a maslo kokosovým olejom a budú vhodné aj pre vegánov.
POTREBUJEME:
4 prezreté banány a pár koliesok na ozdobu
1 hrnček hladkej špaldovej múky
1 hrnček ovsenej múky (mletých vločiek), alebo inej celozrnnej
dreň z 1 vanilkového struku
1/3 hrnčeka roztopeného masla, alebo kokosového oleja
1/4 hrnčeka vody
1/2 hrnčeka medu
100+100 g 70% horkej čokolády
1,5 ČL jedlej sódy
štipka soli
50 g masla
POSTUP:
Banány si popučíme v miske na kašu a primiešame k nej vodu, med a vanilku, mňam!
Roztopíme si čokoládu (100g) a maslo a po vychladnutí ich vmiešame do kaše.
Múky si zmiešame so soľou a sódou a postupne ich vmiešame do čokoládovo-banánovej zmesi.
Cestom plníme muffinové košíčky do troch štvrtín a pečieme 20 - 25 minút (nakoniec pichneme špáradlo) v rúre vyhriatej na 200°C.
Upečené muffiny necháme úplne vychladnúť a pripravíme si polevu.
Ďalších 100 g čokolády roztopíme spolu s maslom a dôkladne vymiešame.
Po vychladnutí ozdobíme polevou a banánovými kolieskami - túto úlohu môžete zveriť do rúk aj deťom.
Na blogu mám ešte jeden (menej zdravý) receptík na muffiny, kde má hlavnú úlohu banán, čokoláda a spoločnosť im robí ešte kokos a sú fakt úžasné.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára