pondelok 6. februára 2012

Cestoviny s krémom z červenej šošovice a šalviou voňajúcou červenou cibuľou

Tieto cestoviny na prvé počutie/pohľad pôsobia čudne, ale chuťovo je to úplne o niečom inom... naozaj skvelom!
Okrem toho ich môžeme radiť do rýchlych a zdravých cestovinových jedál na obed, či teplú večeru.
Najlepšie je podávať ich hneď, pretože časom trochu krém usychá... 


INGREDIENCIE:
(pre 3-4 osoby)
3 PL masla
1-2 na drobno nasekané strúčiky cesnaku
100 g červenej šošovice, premytej
2 bobkové listy
500 ml vody
1/3 ČL mletého koriandra
soľ
mleté čierne korenie
1-2 červené cibule pokrájané na väčšie kúsky
drvená sušená šalvia
2 ČL cukru
1 PL jablkového octu
300-350 g cestovín - najlepšie sú špagety, makaróny a im podobné... :)

POSTUP:
Na 1–2 PL masla opečieme cesnak, pridáme šošovicu, bobkový list, vodu, koriander, osolíme a okoreníme podľa chuti. 
Privedieme k varu a varíme 20 minút, sem tam premiešame - voda by sa mala takmer celkom vsiaknuť a šošovica trochu rozvariť. 
Po dovarení vyberieme bobkový list a rozmixujeme na krém. 
Do krému vmiešame uvarenú cestovinu.
Na zvyšnej lyžici masla (môžeme pridať aj 1PL olivového oleja) si osmažíme cibuľu so šalviou (množstvo nechám na vašej chuti, ale je to výrazná bylinka, tak opatrne).
Osolíme, pridáme cukor a skaramelizujeme.
Na záver vmiešame ocot a už len 30 sekúnd prehrievame.
Jednotlivé porcie cestovín podávame posypané nasladlou voňavou cibuľkou.


zdroj inšpirácie: Apetit


4 komentáre:

  1. taaak toto je jedna z najlepsich veci co som za poslednu dobu videla! uzasne!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. och, Anetka, dakujem! som rada, ze som potesila tvoje oko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Práve dovarené, ďakujem za recept, mne to veľmi chutí, ešte som zvedavá čo zvyšok rodiny :)

    OdpovedaťOdstrániť